KKV Plusz

Egészségügyi cégbe szállt be a Széchenyi Tőkealap

2014-03-26 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Kiemelt, Startup

A telemedicina területén nyit új távlatokat egy hazai vállalkozás számára a Széchenyi Tőkebefektetési Alap új befektetése. A több lépcsőben megvalósuló 230 millió forintos befektetéssel a székesfehérvári Promeditcom Kft. a páciensek által használt egészségvédelmi, egészségügyi készülékek által mért adatok gyűjtésével és feldolgozásával lesz képes távgondozást biztosítani számukra, költséghatékonyan.

biztositas

A szolgáltatáshoz szükséges technikai eszközöket egy hazai cég állítja majd elő, így az SZTA forrásai többszörösen is támogatják az Alap foglalkoztatás bővítési céljait.

 

A tőkeforrással a társaság mintegy 10.000 db, a diagnosztikai eszközök adatait továbbító és elemző eszköz hazai legyártatását kezdheti meg, majd juttathatja el a magánfelhasználókhoz. A tőkét bevonó vállalkozás ily módon képes lesz a többszörösére bővíteni és kiszolgálni a már eddig elért többezres páciensi körét, az igényeknek megfelelően.

 

A társaság tulajdonosai már tapasztalatokat szereztek a távdiagnosztikában, az elmúlt években értékesített készülékek felhasználóinak igényeit lefedve létrehoztak egy távgondozási rendszert, amely mára több ezer előfizetővel rendelkezik. A pozitív tapasztalatokra alapozva a tulajdonosok úgy döntöttek új pályára állítják a céget, s az eddigi kört kibővítve egy márka-független távgondozási szolgáltatást kívánnak elindítani, amely az egyedi felhasználók mérési adataira támaszkodva képes akár több tízezer felhasználó számára egészségügyi távdiagnosztikai ellátást nyújtani.

Komoróczki István államtitkár felhívta a figyelmet a 2014-től közvetlenül Brüsszelben elérhető uniós forrásokra is, azok addicionális bevonása a hazai fejlesztésekbe szintén elengedhetetlen. Követendő példaként említette a Promeditcom kft. Horizont 2020 pályázattal kapcsolatos terveit.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok