KKV Plusz

Elvihetik Ön elől a kis irodát, ha nem siet bérelni

2014-04-17 Szerző: MTI/KKV Rovat: Ingatlan, Kiemelt, Tippek

Nem nagyon érdemes halogatni az irodabérletet a kis vagy közepes vállalkozásoknak. Most nyomott áron, jó helyen lévő, első osztályú irodaházak közül lehet válogatni – de nem sokáig. Egyre több ugyanis az olyan, szintén kis vagy közepes cég, amelyik keres és talál is kis irodát magának. Vagyis erősödik a konkurencia.

iroda1

Tavaly a kis alapterületű, 100-200 négyzetméteres irodák iránti kereslet a tranzakciók felét tették ki Budapesten, ez jóval magasabb, mint egy évvel korábban – közölte közös felmérésének eredményét a Laurus Irodaházak ingatlan fejlesztő és a Robertson Hungary ingatlan-tanácsadó.

A kis alapterületű irodák iránti kereslet erőteljes növekedésében szerepet játszik, hogy a kedvezőbb gazdasági kilátások miatt bővültek az alacsonyabb létszámú cégek lehetőségei, amelyek így bátrabban vágnak bele egy professzionális, reprezentációs célokra is alkalmas iroda bérletébe. Szintén a kisebb irodák iránti igényt növeli az is, hogy az elmúlt években voltak olyan bérlők, akik a meglévő irodaterületük racionalizálásával reagáltak az üzleti kihívásokra.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) szerint az irodapiaci tranzakciók száma 745 volt 2013-ban, egy tranzakció átlagos mérete pedig 534 négyzetmétert tett ki.

 

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok