KKV Plusz

Költséghatékony IT megoldások cégeknek

2014-04-28 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT

Immár kapható az ASUS CP220, illetve CP240 Zero Client monitor és a CPX20 Zero Client Box, amelyet azoknak a vállalatoknak szán a cég, akik hatásos és költséghatékony IT-felügyeleti rendszert szeretnének kiépíteni VMware alapú virtuális asztaligép-infrastruktúrájuk (VDI) támogatására. Ezek az újdonságnak számító megoldások a Teradici PCoIP (PC-over-IP, IP-hálózaton szolgáltatott PC) technológiát képviselik, amelynél a teljes számítástechnikai feladat tömörítése, titkosítása és kódolása az adatközpontban történik, és pusztán pixelek formájában kerül továbbításra a CP sorozatú Zero Client monitorok vagy a CPX20 Zero Client Box felé. Az összes szoftver és adat tárolása egy központosított platformon történik, amivel minimálisra csökkenthető a szervezet biztonsági kockázata és egyszerűsíthető a hálózat karbantartása.

euro key 2

„A CP sorozat bemutatásával az ASUS a PCoIP Zero Client kialakítású gépek vadonatúj választékával jelentkezik, amely napjaink legszigorúbb vállalati számítástechnikai követelményeinek is megfelel úgy a biztonság, mint a teljesítmény és az egyszerű informatikai felügyelet tekintetében” — mondta Ziad Lammam, a Teradici Product Management részlegének igazgatója. „Örömmel üdvözöljük az ASUS-t a Teradici komoly partnerhálózatában.”

ASUS CP Series Zero Client Monitor
Az ASUS CP sorozatú Zero Client monitorok a VMware használatára felkészített képernyők, amelyekben egy beépített, PCoIP-technológiás Teradici Tera 2321 processzor található. Ezzel a CP sorozatú eszközök zökkenőmentesen integrálódhatnak a VMware-környezetekbe, VDI-megoldást nyújtva a vállalatok számára. A PCoIP távoli képernyő protokollja segítségével a felhasználók egyenesen a központi kiszolgálóról érhetik el az alkalmazásokat, így sem asztali gépekre, sem táblagépekre, sem noteszgépekre nem lesz szükségük.
A felhasználók mellett a rendszergazdák is felszabadulnak az olyan ismétlődő PC-s feladatok elvégzése alól, mint a javítások vagy frissítések alkalmazása, illetve egyszerűbbé válik az asztaligép-felügyelet, erősödik a biztonság és csökkennek az infrastrukturális költségek.
Az ASUS CP Zero Client monitorok tisztán és részletesen, Full HD 1080p (1920×1080) felbontásban és kiemelkedő színhűséggel jelenítik meg a tartalmat. A LEDháttérvilágításos kijelző kontrasztja és fényereje is kivételes. A csúcskategóriás CP 240 IPS panelje 178 fokos szögben képes tiszta, élénk képet adni a színek minimális torzulásával, ezzel még tovább javítja az alkalmazások láthatóságát. Mindkét monitor ergonomikus tervezésű, sokféleképpen dönthető, fordítható, csavarható, és a magassága is beállítható, emellett a szokásos VESA konzolokkal is kompatibilis.

CPX20 Zero Client Box
A mindössze 500 gramm súlyú CPX20 Zero Client Box egy olyan karcsú, kompakt, könnyű készülék, amely bármely VESA-hátlapos képernyőre felszerelhető. Csatlakoztatás után a CPX20 a képernyőt egy VDI Zero Client monitorrá változtatja, értékes asztalfelületet felszabadítva és rendezett munkahelyet teremtve.

Címkék , ,