KKV Plusz

Közepes cégeknek már megéri a külső bérszámfejtő

2014-04-28 Szerző: KKV Rovat: Adó, Kiemelt, Tippek

Több előnye is van annak, ha cégünk nem feltétlenül belső munkaerővel akarja megoldani a bérszámfejtést. Mutatjuk a részleteket.

ado penzugy

Egy vállalati bérszámfejtő átlagosan legfeljebb két-háromszáz munkatárs adatait tudja hatékonyan kezelni, az átfogó, automatizált rendszereket működtető szakcég egy munkatársa viszont akár ezer munkavállaló adatait is képes kezelni. A különböző feltételek (speciális foglalkoztatási formák, cafeteria, kollektív szerződések, különféle műszakrendek és pótlékok, stb.) alapján egy felkészült bérszámfejtési szolgáltató akár többszáz-féle sablon alapján is tud egyidejűleg dolgozni – vázolta a különbséget a Trenkwalder cég szakértője.

A költséghatékonyság mellett a külső szolgáltató legnagyobb hozzáadott értéke, hogy naprakészen ismeri a jogszabályi környezetet. Az elmúlt években folyamatosan, gyakran év közben is jelentős változások zajlottak le a terület szabályozásában. Ezeket a legnagyobb odafigyelés mellett is nehezen tudta követni egy-egy kis létszámú belső csoport, miközben a munkaügyi ellenőrzések gyakorisága egyre nagyobb lett.

A jogszabályok megfelelő ismerete nem csupán a bírságoktól óvja meg az adott céget, de olyan lehetőségek – adómentes juttatások, újonnan bevezetett támogatások – kihasználásához is hozzásegítheti, amelyek komoly további megtakarításokat eredményezhetnek.

A bérszámfejtés kiszervezése gyakran automatikusan a belső vállalati folyamatok korszerűbbé válását is eredményezi. Számos cégnél már papírmentesen zajlik a bérlapok kiadása, és egyre inkább elterjedtté válik a szabadságok igénylésének és jóváhagyásának elektronikus rendszere is. A feldolgozásra váró adatok összegzése és továbbítása is jellemzően online módon zajlik.

 

Címkék , , , ,