KKV Plusz

Időtálló, funkcióra optimalizált épületmegoldások a hazai kkv szektornak a Lindabtól

2014-05-06 Szerző: (x) Rovat: Egyéb, Hírek, Ingatlan

Lindablogisztikaicsarnok_latvany (2)

A hazai kis- és középvállalkozások fejlődése a magyar gazdaság kulcskérdése, hiszen a vállalkozások árbevételének közel 60%-a ma a kkv-khoz kötődik. A mintegy 2 millió főnek munkát adó szektorra frissítően hatott a 2013 tavaszán elindított Növekedési Hitelprogram, amelynek január 1-jén megemelt hitelösszege új lendületet adhat a középvállalkozások beruházási terveinek. A Lindab több mint fél évszázados tapasztalattal rendelkezik az acél anyagú, könnyűszerkezetes gazdasági épületek tervezésében és kivitelezésében. A vállalat a tervek gyors elkészítése és az időjárástól független építési technológia révén igyekszik hozzájárulni a kkv szektor építési vagy felújítási célú beruházásainak mihamarabbi megtérüléséhez.

Lindab_logisztikaicsarnok_referencia

A Lindab megbízásából tavaly ősszel készült GfK kutatás a hazai kkv szektor élénk beruházási kedvét igazolta. A felmérésből kiderült, hogy közel 60% tervez valamilyen jellegű fejlesztést a következő 5 évben, jelentős hányaduk az épületállomány megújításában is gondolkodik. 50%-uk már egy éven belül szívesen felújítaná gazdasági épületeit, míg 37% szívesen belefogna akár új építésbe is. A költségérzékeny kkv szektorban a beruházásokkal kapcsolatos döntések motorja azonban jellemzően a gyors megtérülés. A hagyományos építési technológiák esetében a sokszor elhúzódó engedélyeztetés és az időjárástól erősen függő kivitelezés ugyanakkor nem kedveznek az építési vagy felújítási kedvnek, ezért is fontos, hogy a cégvezetők felismerjék az új eljárásokban rejlő lehetőségeket.

Lindab_gyartocsarnok_belso

A Lindab az acél könnyűszerkezetes csarnok-épületrendszereit és kapcsolódó szolgáltatásait a kkv szektor speciális igényeinek figyelembe vételével fejlesztette ki. A vállalat már a hitelkérelmi dokumentáció összeállításához is jelentős segítséget nyújt: a kész mintatervek a különböző ágazatokban használt tipikus gazdasági épületek műszaki feltételei alapján készültek, így ötletet, azonnali kiindulási alapot adnak a konkrét igény szerinti épület megtervezéséhez, annak műszaki átgondolásához, felgyorsítva a teljes tervezési folyamatot. Nem utolsó sorban ezek alapján jó megbízhatósággal elkészíthető az előzetes költségkalkuláció is. A mintaépületek alapján, az egyedi igényeknek megfelelő végleges tervek gyors összeállításán túl, a Lindab a tervezés során folyamatos szakmai felügyeletet és helyszíni konzultációt is biztosít a termékekkel, épületrendszerekkel kapcsolatban. Az acél könnyűszerkezetes gyártási és szerelési technológia egyik legfontosabb előnye, hogy a kivitelezés szintén a gyors megvalósítást segíti. A csarnokok – amelyek megépítéséhez tapasztalt kivitelező cégeket is ajánl a vállalat – a hagyományos technológiákkal ellentétben az időjárástól jóval függetlenebbül, a lehető legrövidebb időn belül elkészülnek. A hosszútávú, biztonságos és gazdaságos üzemeltetést a Lindab épületrendszerek kiváló teherhordó képessége, hőtechnikai tulajdonsága, energiahatékonysága, tűzvédelmi biztonsága és a felhasznált építési anyagok tartóssága, megbízhatósága szavatolják.

Lindab_ipari_kereskedelmi_csarnokok (3)

Lindab_ipari_kereskedelmi_csarnokok (1)

 

A Lindab acél könnyűszerkezetes csarnokok nem tipizáltak, hanem a funkció és a megvalósítás szempontjából rugalmas választást jelentenek, mindig a legoptimálisabb eredményt nyújtva – raktárként, gyártó üzemként, összeszerelő vagy állattartó épületként, mezőgazdasági tárolóként, de akár irodaként is készülhetnek. A méret tekintetében megfelelnek a legkülönbözőbb igényeknek, hiszen a technológia néhány tíz és több ezer négyzetméter alapterületű csarnokok építésére egyaránt alkalmazható. Az 50-250 m2 alapterületű csarnokok kialakításához ajánlott Lindab SBS modulorinetált, minősített épületrendszerek rendkívül gazdaságos és gyors szerelhetőségük révén nagyon kedvező ár-érték arányt biztosítanak. A 2013. év innovációja, a Lindab SBS Maxi épületrendszer ugyanakkor már akár 2000 m2 alapterületű, teljesen tűzihorganyzott csarnokok, épületek létrehozását is lehetővé teszi igen versenyképes áron.
Az 1000 m2 feletti épületekhez a Lindab a jól bevált, rugalmas Systemline csarnokrendszert ajánlja, amely a méretek tekintetében teljesen szabadon tervezhető, lehetőséget nyújt speciális kialakításokra (pl. többhajós, közbenső szintes, daruzott, stb.), valamint különböző tető- és falburkolati megoldások megvalósítására – az építtetői, funkcionális és műszaki igényeknek megfelelően.

Lindabmagasraktarcsarnok_belso_latvany

További részletes információk, referenciák, ingyenes ajánlatkérés, szakmai konzultáció, továbbá gyár, raktár, logisztikai csarnok és egyéb mintacsarnok épületek letölthető kész tervekkel és látványokkal a www.lindab.hu/csarnok oldalon!

Címkék , ,

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára