KKV Plusz

Fogyókúra-gyilkos wellness hotelek

2014-05-08 Szerző: MTI/KKV Rovat: Kiemelt, Üzleti utazás

Hiába szól a wellness az egészségtudatos életmódról, az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodák vendégeinek harmada többletsúllyal érkezik haza – derül ki a Szallas.hu portál felméréséből.

spa_relaxacio

Bár a wellness szolgáltatást nyújtó szálláshelyek több mint harmadánál van kifejezetten fogyni vágyóknak összeállított program, a vendégek körében sokkal inkább a passzív pihenés és kikapcsolódás a népszerű.

Tíz vendégből 9 a fürdőzést, szaunázást választja, a sportolási lehetőségeket ehhez képest elenyészően kevés, átlagosan 1 vendég veszi igénybe. A kutatásból az is kiderült, hogy a wellness-szállodákban a legtöbben félpanziós ellátást igényelnek, amit a teljes ellátás követ.

A felmérés résztvevői jellemzően 1-2 kiló pluszsúlyt szednek fel, amitől a legtöbben 1 héten belül igyekeznek megszabadulni. Ugyanakkor nem csak az evést, de az alkoholfogyasztást illetően is kevésbé mértéktartóak a vendégek, körülbelül a felük szívesen fogyaszt alkoholos italokat ilyenkor.

Egy wellnesshétvégén a megkérdezettek 45 százaléka 60 ezer forint alatti költséggel számol, 45 százalék 60-80 ezer forint közötti összeggel, a maradék 10 százalék pedig 80 ezer forint felettivel. A felmérést április végén 162 wellness szállás és 922, az elmúlt 1 évben legalább egyszer wellness szállodában megszálló vendég online megkérdezésével végezték.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok