KKV Plusz

Közös telephelyen a Schenker-érdekeltségek

2014-05-20 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Kiemelt

Idén ősztől a szigetszentmiklósi közös telephelyen működik a Schenker logisztikai cég eddig földrajzilag más-más helyen működött osztályaiból alakult integrált társaság. Ezzel még jobban kihasználhatják az intermodális szolgáltatási lehetőségeket.

raktar

A német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn tulajdonosi körébe tartozó, szállítmányozási és logisztikai divízióját lefedő DB Schenker 2010-ben a konszerncsoporthoz tartozó Schenker Kft. mellé a korábbi Masped közös érdekeltségek integrációjáról döntött. Az öt céget érintő fúziót a szállítmányozási és logisztikai piacon tapasztalható verseny indokolta.

Az integráció megindításakor Magyarországon a további növekedés alapjának megteremtése is deklarált cél volt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a fúziót követően a munkavállalói létszám nagyjából 30 százalékkal, 400 fő közelébe emelkedett.

A magasraktár új építésű részében a veszélyes áruk kezelésére saját ADR raktár áll majd rendelkezésre, az objektum pedig a legújabb vagyonvédelmi előírásoknak is megfelelő TAPA, valamint az élelmiszerbiztonságot garantáló HACCP auditálásokkal is rendelkezik. A szigetszentmiklósi bázison a Schenker Kft. cross-dock raktárban szolgálja ki a felmerülő igényeket, ami azt teszi lehetővé, hogy a gyártók beérkező termékek nem betárolásra, hanem közvetlenül a kiszállítási zónába kerülnek. 

Címkék , , , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok