KKV Plusz

Hírlevelek készítése profi kivitelben

2014-06-01 Szerző: Nákovics László Rovat: IT, Kiemelt, Tesztek

nyitonak-ha kell

Egy vállalkozás – legyen az kkv vagy akár multi – számára az egyik leghatékonyabb marketing módszer ha hírleveleket, edm leveleket küld ki regisztrált ügyfeleinek. De hogyan tervezzünk ilyeneket?

Ha már kiválasztottuk a megfelelő hírlevél rendszert (WebGalamb, MailChimp stb.) és elkezdtük gyűjteni a regisztrációkat, minimum két dolgot kell még kitalálunk: mit és milyen formában küldjünk ki?
Utóbbira az Equinux cég Mail Designer Pro alkalmazása adhatja meg a választ. Ezzel a programmal gyorsan és egyszerűen hozhatunk létre látványos HTML5 alapú leveleket, OS X alatt.
Aki már használta az InDesign-t, a Pagest, vagy hasonló szoftvereket, annak ismerős lesz a Mail Designer felépítése is. Minden rendelkezésünkre áll benne, ami ahhoz kell, hogy professzionális kinézetű levelet kreáljunk.

00+Mail_Designer_Pro_Mood

A hasonló alkalmazásokkal szemben azonban akadnak bőven többletfunkciói is. Ilyen például, hogy leveleinket rögtön mobilra is optimalizálhatjuk, hiszen manapság egyre többen olvassák levelezésüket útközben, okostelefonon. A Mail Designer Pro-ban virtuális mobilokat (iPhone változatok vagy androidos készülék) jeleníthetünk meg a tervezőfelület mellett, így rögtön látjuk, miként festene az adott levél a kérdéses platformon. Természetesen arra is van lehetőség, hogy a program által javasolt responsive felépítést átvariáljuk a mobil változaton.
További extra, hogy a készítők integráltak a programba néhány népszerű hírleveles szolgáltatást. Így a Mail Designer Pro közvetlen kapcsolatot tud kiépíteni a MailChimppel (pár kattintással feltölthetjük a kész sablon), vagy éppen a Campaign Monitorral. De ha mi mást használunk, az sem gond, mivel anyagainkat exportálhatjuk HTML formátumban, ami azután általában gond nélkül áttehető más rendszerekbe is.

50+Mail_Designer_Pro_Design_Chooser

A kezdeti lépésekhez kapunk számtalan – kategorizált – sablont, de nulláról felépíteni egy levelet szintén nem nehéz a programban.
Csoportmunkára is felkészítették a programot, így a terv elkészülte után véleményezni is lehet azt, gyúrhatja a csapat, amíg olyan nem lesz, amit már valóban érdemes kiküldeni.
A Mail Designer Pro ára 99 dollár, amit bőven megszolgál, ha gyakran küldünk ki e-mail kampányokat, hírleveleket. Ha nem használunk hírlevél rendszereket és inkább az Apple Mailből küldenénk ki látványos e-maileket, akkor választhatjuk a Standard verziót is, mindössze 49 dollárért, ám ez esetben le kell mondanunk a teljesen egyedi felépítésű levelekről, csak részben átépíthető sablonokra hagyatkozhatunk.
Mindent egybevetve azt kell mondanunk, ha a cégnél van legalább egy Mac és szeretnénk profi hírlevelezésbe kezdeni, érdemes próbát tenni a Mail Designer Próval (DVD-mellékletünkön megtalálható a próbaverzió). Hosszú távon biztosan behozza az árát, ha olyan hírleveleket és edm kampányokat küldünk ki, amelyek tartalmilag és kinézetben egyaránt pozitív megítélésűek lesznek ügyfeleinknél.

Címkék , , ,