KKV Plusz

Már lehet pályázni a LIFE programra

2014-07-10 Szerző: vallalkozo.info Rovat: Kiemelt, Pályázat

Közzé tették a LIFE program idei első kiírását. Az EU 2014‒2020 közötti időszakra vonatkozó LIFE programjának része az Éghajlat-politikai Alprogram, melyben összesen 864 millió euró (ebből az idei évben 44 millió euró) áll rendelkezésre éghajlat-politikai projektek anyagi támogatására.

euro key 1

A pályázat célja olyan, az éghajlatváltozással kapcsolatos, hatékony és innovatív projektek támogatása, melyek

– hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak mérsékléséhez;
– segítik az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást;
– javítják az éghajlat-politikai irányítást és tájékoztatást.
A pályázat hagyományos kísérleti, demonstrációs, bevált gyakorlati, továbbá a tájékoztató, tudatosságnövelő és terjesztési projektek számára nyújt anyagi forrást.

Pályázatot nyújthatnak be a köz-, magán- és civil szféra szereplői, melyek az EU-ban regisztrált jogi személyek.A pályázaton elnyerhető támogatás mértéke minimum 60%.

A pályázás menete

Hagyományos típusú projektek csak az elektronikus pályázati felületen keresztül nyújthatók be. Minden más típusú projekt esetében a pályázati űrlapokat CD-re ill. DVD-re mentett formában szükséges beadni. A pályázatok benyújtási határideje 2014. október 16. Várhatóan 2015 májusában kerül sor a támogatási szerződések aláírására, a projektek pedig 2015. július 16-án indulhatnak.

Az érdeklődőknek érdemes minél előbb elkezdeniük a projektjük előkészítését és partnerséget építeni. A felhívásra minél több olyan pályázatot várnak, mely határokon átnyúló projektek megvalósítására irányul.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok