KKV Plusz

Kedvezményeket kaphatnak az agrárcégek

2014-08-07 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Kiemelt, Pénzügy

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az FHB Bank Zrt., a megállapodást Győrffy Balázs, a NAK elnöke és Soltész Gergő, az FHB Bank vezérigazgatója írta alá. A Budapesten aláírt megállapodás elősegíti, hogy az Európai Unió 2014-2020-as költségvetési időszakában rendelkezésre álló közösségi és nemzeti pénzügyi forrásokat az agrár- és élelmiszergazdasági szereplők igénybe tudják venni.

sajt bor

Az FHB Bank kedvezményeket ad a NAK tagjainak. Ezek többek között a számlavezetési díjat, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja keretében nyújtott hitelek kamatait, illetve a területalapú támogatásokat, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól elnyert támogatásokat előfinanszírozó kölcsönök kondícióit érintik.

Győrffy Balázs a megállapodás aláírásakor kiemelte: a köztestület feladata, hogy hatékonyan támogassa a kamarai tagok versenyképességének javítását, valamint gyakorlatorientált szolgáltatásokat nyújtson számukra.
A NAK elnöke reményét fejezte ki, hogy az FHB Bank által adott kedvezmények minél több kamarai tagot hozzásegítenek az eredményesebb gazdálkodáshoz.

Az FHB Bank elkötelezett az agrár- és élelmiszeripari vállalkozások finanszírozásában és a kapcsolódó európai uniós és nemzeti támogatások lehető leghatékonyabb felhasználásában – mondta Soltész Gergő. Hozzátette: a bank ennek alapján alakította ki a NAK tagjainak a kedvezményes számlavezetési és finanszírozási termékeit. Emellett banki és szakértői szolgáltatásaival segíteni kívánja az agrárium gazdasági felzárkóztatását, illetve a kamarai tagok pénzügyi ismereteinek elmélyítését és pénzügyi tudatosságuk fejlesztését – mondta a vezérigazgató.

A tagoknak nyújtott kedvezmények között szerepel, hogy az FHB az agrárbankszámla számlacsomagjához nem számít fel 2015. május 31-ig számlavezetési díjat, illetve a saját, piaci forrású, éven belüli hiteleinél nem számítja fel a folyósításhoz kapcsolódó egyszeri díjakat sem idén december végéig.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok