KKV Plusz

Biotech cég kapott tőkeinjekciót

2014-08-25 Szerző: kkv Rovat: Hírek, Kiemelt, Startup

A Solvo csoportba tartozó, új humándiagnosztikai terméket fejlesztő és gyártó cégbe fektetett be a Széchenyi Tőkealap. Az MDQuest Kft. 2013. évi megalapítását megelőzően az anyavállalat vezetésével 5 év alatt 500 millió forintot fordítottak a transzporter fehérjék aktivitását vizsgáló orvosi diagnosztikai eszköz kifejlesztésére. A további igazoló klinikai vizsgálatokra és technológiai fejlesztésekre már az új cég égisze alatt kerül sor, amelyhez az SZTA két ütemben 180 millió forintot biztosít.

red4

Az SOLVO Biotechnológiai Zrt. 2008-ban vágott bele egy diagnosztikai termék fejlesztésébe, amelynek első sikeres klinikai bevizsgálása 2013-ban fejeződött be. A társaság ezt követően alapította meg leányvállalatát, a MDQuest Kft.-t, amely a CE IVD jelzett orvostechnikai eszköz továbbfejlesztésére és piaci bevezetésére fókuszál majd. A transzporter fehérjék működését vizsgáló termék kifejlesztésére az anyavállalat és partnerei az elmúlt 5 évben több mint 500 millió forintot fordítottak.

“A fejlesztés túl van az első mérföldköveken, most újabb fontos fázis következik majd, az egyes terméktípusok piaci bevezetése, amelyhez már az SZTA forrásai is hozzájárulhatnak. A hazai egészségipar egyik meghatározó, innovatív és több tekintetben világelső szereplője mellé beszállni befektetőként vonzó lehetőséget jelentett számunkra is, hiszen így az ágazat hazai fejlesztését, a tudásbázis és a termelés Magyarországon tartását is segítjük.” – áll a Tőkealap-Kezelő Zrt. közleményében.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok