KKV Plusz

Először mutatkozik be magyar startup cég Izraelben

2014-09-03 Szerző: mti Rovat: Hírek, Kiemelt, Startup

Első alkalommal mutatkozik be magyar startup Izraelben, a szeptember 13. és 19. közötti Start Tel-Aviv 2014 szakmai rendezvényen. A Testjockey nevű szolgáltatást fejlesztő magyar startup – amelyet pályázat útján választott ki egy nemzetközi zsűri – Izrael Állam magyarországi Nagykövetsége, Tel-Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Design Terminál szakmai összefogásának eredményeként juthat ki a világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatára, a Start Tel-Aviv 2014-re.

SpriteImage Hybrid Characters

A Testjockey egy olyan szolgáltatás, amely mobil alkalmazást fejlesztő cégeknek segít az alkalmazások tesztelésében. Az ötnapos program keretében a résztvevők betekinthetnek Tel-Aviv startup világváros sikerének titkába, megmérettethetik magukat és fejlesztéseiket nemzetközi szinten, egyben kapcsolatokat alakíthatnak ki a startup világ legelismertebb szereplőivel. Kiemelt cél, hogy a programsorozat résztvevői az inspiráló környezetben tanulni és fejlődni tudjanak. A programsorozat felsorakoztatja az izraeli startup ökoszisztéma legjelesebb képviselőit és szakértőit, nemzetközi előadókat, vezető izraeli kockázati tőkebefektetőket és vállalkozókat.

Böszörményi-Nagy Gergely kiemelte: körülbelül egy éve dolgoznak a magyar-izraeli együttműködés erősítésén a design és a kreatív ipar területén, ezért örömmel vettek részt ebben a programban részben zsűritagként, részben kommunikációs partnerként és helyszínként.

A magyarországi technológiai vállalkozások nemzetközi piacépítésében nagyon hatékony lehet, ha Izraelen keresztül is építik kapcsolataikat, mivel az izraeli innovációs iparnak, illetve az ottani technológiai szegmensnek annyira jó a híre a világban, hogy ha valaki egy ottani piaci megerősítéssel, vagy akár befektetővel, de legalábbis szakkiállítási tapasztalatokkal jelentkezik be a például a Szilícium-völgybe, akkor “könnyebben nyílnak meg előtte az ajtók”.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok