KKV Plusz

Vállalkozói ház nyílt a szolnoki ipari parkban

2014-09-15 Szerző: mti Rovat: Hírek, Ingatlan, Kiemelt

Elkészült a Gima Szolnok Ipari Logisztikai Parkban az ipartelepítést segítő két új vállalkozói ház, valamint egy IT szolgáltatóház – jelentette be Koós László, a parkot működtető kft. ügyvezető igazgatója a hétfői szolnoki átadáson.

Lindabgyartocsarnok_latvany2

Az együttesen 1200 millió forint értékű beruházás európai uniós segítséggel valósult meg, miután a cég sikeres pályázata révén 50 százalékos, kereken 600 millió forintos támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programjából (ÉAOP) a kivitelezésre – tette hozzá a cégvezető.

Ez a létesítmény a legmodernebb felhőalapú szolgáltatást nyújtó szerver központnak és data centernek ad otthont, hogy ily módon egyfajta versenyelőnyt biztosítsanak a betelepülőknek. Továbbá ezen központon át valósul meg az a szélessávú üvegszálas internet és IP telefon-szolgáltatás, amely lehetővé teszi például egy banki elszámoló központ, egy K+F+I fejlesztő vagy egy külföldről is átprogramozható gépipari gyártó bázis letelepülését a parkban.

Szükséges elektromos energiát jelentős részben egy 500 kwp teljesítményű napelemes erőmű szolgáltatja az üzemelő eszközök számára. A közvilágítási hálózatba tesztelési céllal beépítették a legmodernebb magyar fejlesztésű LED-es világítótesteket, hogy minden érdeklődő a gyakorlatban győződhessen meg róla, működtetésük gazdaságosabb-e a hagyományos technikai megoldásoknál.

A két, fejépülettel és a hozzá tartozó csarnokrésszel elkészült vállalkozói házak gyártócsarnoknak is alkalmasak, az épületekbe legalább öt vállalkozás beköltözését várják az átadás utáni években. A csarnokok sem nélkülözik a világszínvonalú technikai megoldásokat, így a leghatékonyabb Kübler gyártmányú energiatakarékos feketesugárzókkal, valamint a megújuló infrasugárzókkal szerelték fel őket. A vállalkozói házakba települő vállalatok közvetlenül közel félszáz új munkahelyet teremthetnek a megyeszékhelyen.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok