KKV Plusz

Napokon belül lehet jelentkezni az új uniós pályázatokra

2014-09-26 Szerző: Mester Rovat: Kiemelt, Pályázat

Fokozott várakozás előzi meg az uniós pályázatokat a mikro-, kis- és középvállalkozások körében – mondta Krisán László, a Széchenyi Kártya programot működtető Kavosz Zrt. vezérigazgatója azt követően, hogy kormányszóvivői tájékoztatón Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár bejelentette az új pályázati kiírásokat.

euro key 2

Október elején 9 pályázat jelenik meg 120 milliárd forint keretre a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési forrásokból. 2014-2020 között Magyarország számára 34 milliárd euró keret áll rendelkezésre.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 4 milliárd forint kerettel a fiatalok vállalkozóvá válását segítő pályázatot írnak ki elsősorban mikro-, kisvállalkozásokat indítását tervezőknek. Először vállalkozói ismereteket nyújtó alapozó képzésen vehetnek részt a nyertesek, majd az elfogadott üzleti tervükhöz kaphatnak vissza nem térítendő támogatást. A kis- és középvállalkozások eszközbeszerzését és kapacitásbővítésére 5 milliárd forint keret áll majd rendelkezésre, és további 5 milliárd forintot szánnak a kkv-k külpiacra lépésének támogatására.

A Kavosz Zrt. – a megyei kereskedelmi és iparkamarákkal és VOSZ szervezetekkel közösen – szeptember 22. és október 25. között megyeszékhelyekre szervezett szakmai vállalkozói fórumokon értékeli a cégek képviselőivel az elmúlt egy év tapasztalatát, illetve folytat eszmecserét a várható finanszírozási lehetőségekről.

Krisán László szerint az önerő biztosítása és az utófinanszírozás okozta legnagyobb problémákat a vállalkozások számára az elmúlt időszakban, ezért érdemes lenne megfontolni, már a pályázati kiírások feltételei közé be lehessen illeszteni, a Széchenyi Kártya Programban államilag támogatott önerő és előfinanszírozási hitelekhez való hozzáférés – akár automatikus- lehetőséget is.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok