KKV Plusz

Elindult a második PénzSztár verseny

2014-10-09 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Pénzügy

Összesen 712 négyfős középiskolás csapat részvételével, október 9-én internetes selejtezővel indult a legnagyobb országos pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén második alkalommal – a TakarékBank, a MET és a Provident fő támogatásával – megrendezett, december 11-éig tartó verseny témakörei lefedik a gazdaság és a pénzügyek valamennyi fontosabb területét. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak. A szakértői testületben a KKV Szakmai Magazin is helyet kapott, lapunk médiatámogató is.

SpriteImage Hybrid Characters

„Örömteli, hogy a verseny a tavalyihoz hasonlóan az idén is az ország összes középiskolájának közel egyharmadát mozgatta meg, s emellett két határon túli magyarlakta településről is érkeztek jelentkezések”– közölte a versenyt szervező TAS-11 Kft. ügyvezetője, Kerekes György.

Az indulási szándékát jelző 712, egyenként négyfős csapat 207 magyarországi, 1-1 zentai és székelyudvarhelyi középiskolából került ki. A legtöbb, 147 csapat budapesti, míg Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből 63-an regisztráltak. Ugyanazon iskolából a legtöbb csapatot a soproni Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskola indítja, jutalmuk egy 1 éves EcoSim üzleti szimulációs szoftverlicenc.

“A PénzSztár kitűnő lehetőséget kínál a tanulók számára nemcsak pénzügyi-gazdasági ismereteik bővítésére, de a tanultak gyakorlati alkalmazására, tudásuk felmérésére is, amely a későbbiekben akár a továbbtanulásuk vagy a pályaválasztásuk szempontjából is meghatározó lehet. Azok a társaságok és szervezetek, akik társadalmi felelősségvállalási tevékenységük keretében támogatják a PénzSztár versenyt, egyúttal hozzájárulnak a hazai pénzügyi kultúra fejlesztéséhez, a magyar lakosság pénzügyi tudatosságának javításához is” – hangsúlyozta a PénzSztár versenybizottságának elnöke, Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke.

„A tavalyihoz képest jelentősen kibővült szakértői testületben a gazdaság és a pénzügyek minden fontosabb területének szakértője képviselteti magát a támogató és a szakmai együttműködő szervezetek részéről egyaránt, és a munkában részt vesznek oktatási, képzési szakemberek is. Az idei versenyen szereplő témakörök lefedik a gazdaság és a pénzügyek minden fontosabb területét. Ezek: pénztörténet, gazdaságtörténet, költségvetés, uniós költségvetés, államháztartás, államadósság, állampapírok, pénzügyi intézményrendszer, bank, biztosítás, tőkepiac, tőzsde, diákhitel, lízing, alap- és vagyonkezelés, adózás, vállalati pénzügyek, kkv és vállalkozási ismeretek, gazdasági verseny, elszámolásforgalom, könyvvizsgálat, befektető- és intézményvédelem” – tájékoztatott a PénzSztár szakértői testületének elnöke, Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. versenyt támogató társaságok jóvoltából.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok