KKV Plusz

Tudatosabban terveznek a hazai kkv-k

2014-10-29 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Kiemelt, Pénzügy

Egyre több hazai kkv vezetője készít stratégiai tervet. Kétharmaduk mind több kérdés eldöntésébe vonja be munkatársait. Pénzügyekben egyértelműen igénylik a külső tanácsadók véleményét, tanácsát – derül ki a CIB és a GfK közös, nyár végi kutatásából, amit szerdán ismertetett a két vállalat.

meeting dicseret

A mostani CIB kkv Stafétabot Kutatás és az egy hónappal ezelőtti kisvállalati kutatás eredményei együtt nézve okot adhatnak az óvatos optimizmusra a vállalatok tudatos működését illetően. A 100 millió és 10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek vezetői, tulajdonosai körében végzett reprezentatív felmérés szerint természetesen vannak még fejlődési pontok.

Fejlődési pont a hosszabb tervezés, de jó hír, hogy 3-5 évre is tervez 17 százalék, 5 évnél hosszabb időtávra viszont csupán a 2 százalékuk tekint. Pozitívum, hogy a tervet készítő vállalkozók kétharmada (67%) szükség esetén finomhangolást hajt végre a stratégián. Ennek okai között szerepel a vevők igényeinek változása, a versenytársak viselkedése és a külső szabályozás változása is  – emelte ki Szabados Richárd, a CIB KKV és Lízing Üzletágak vezetője.

További részletek a KKV Szakmai Magazin november végén megjelenő új számában.

Címkék , , , ,

Kapcsolódó anyagok