KKV Plusz

Knorr mintafarmot adtak át Békés megyében

2014-11-06 Szerző: KKV Rovat: Hírek, Kiemelt, Marketing

Az Unilever és a Knorr hazánkban először a Békés megyei Muronyon indította el Mintafarm programját. Bondár Imre családi gazdálkodónak ma adták át a tanúsítást igazoló dokumentumot. A muronyi gazdaság, ahol kiváló minőségű hagymát termesztenek, példaként szolgál majd más mezőgazdasági beszállítók számára is a fenntartható mezőgazdaság tekintetében.

dicseret ok elso

A mintafarm fenntarthatósága a mezőgazdasági vegyszerek-, üzemanyagok, a talaj, a víz, a biodiverzitás, az energiafelhasználás, a hulladékmenedzsment, a szociális- és emberi erőforrás együttes mutatóiban nyilvánul meg. A farm auditálása az Unilever Fenntartható Mezőgazdaság Kódexe alapján történik. Egy gazdaság, vagy üzem akkor fenntartható, ha a kritériumok legalább 85 százalékának megfelel.

„Az Unilever számára a kiemelkedő minőség biztosításában kulcsszerepet játszik a fenntartható mezőgazdasági módszerek használata, így szükség van a termelőkkel való folyamatos kapcsolattartásra, illetve arra, hogy ellenőrzött mintafarmjainkon keresztül minden régióban példát mutassunk a legmodernebb eljárások alkalmazása terén” – nyilatkozta Gyenes András, az Unilever ügyvezetője.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok