KKV Plusz

Családi cég épített ostyaüzemet Rétságon

2014-12-15 Szerző: MTI Rovat: Kiemelt, Pályázat

Összesen három és félmilliárd forintos beruházásban ostyaüzemet létesített Rétságon a dunakeszi székhelyű Urbán és Urbán Kft.; a családi cég a fejlesztéssel a legnagyobb magyarországi, magyar tulajdonú édesipari vállalkozássá vált, a Nógrád megyei városban harminc embernek adnak munkát.

behajtas_ido_ora_penz

Csúvár Csaba, a Kft. kereskedelmi igazgatója a hétfői megnyitón elmondta: a kétmilliárd forintos technológiai beruházáshoz 50 százalékos támogatási intenzitással 995,8 millió forintot nyert a társaság a Gazdasági Operatív Program (GOP) pályázatán.

Az üzem vásárlása, a kivitelezés, az épület élelmiszeripari üzemmé történő átalakítása, a gépek beüzemelése további másfélmilliárd forintba került, ehhez a növekedési hitelprogram keretében kaptak egymilliárd forintot, a finanszírozás többi részét önerőből és banki hitelből oldották meg – tette hozzá. Az üzem a volt TDK-gyár területén működik Rétságon, ahol mártott, mártatlan, díszített ostyákat és nápolyikat készítenek új technológiával.

Az Urbán és Urbán Kft. Budakalászon indult családi vállalkozásként három évtizede, 2008 szeptemberétől Dunakeszin is dolgoznak, a rétsági a cég harmadik telephelye.

 

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok