KKV Plusz

Felokosítja a navigációs rendszereket a TrafficNav

2014-12-16 Szerző: (x) Rovat: Hírek, IT, Kiemelt

Alapvető elvárás minden GPS vagy navigációs rendszerrel kapcsolatban, hogy a lehető legrövidebb utat mutassa meg. De ma már ennél többre is képesek ezek a készülékek. A valós idejű forgalmi adatok alapján optimalizálni tudják az útvonalat, ha pontos, gyors és jól rendszerzett információkat kapnak a forgalomról. Ezzel foglalkozik a TrafficNav Kft., valós idejű közlekedési adatokat szolgáltat nem csak Magyarországon, hanem Írországtól Törökországig 8 országban, több mint 100 ezer felhasználónak.

1 (79)

„A kereskedelmi forgalomban mindenki számára elérhetővé váló navigációs rendszerek forradalmasították a közlekedési viszonyokat. Ebben a közlekedési evolúcióban a következő lépés az, amit a mi szolgáltatásunk is képvisel. A valós idejű közlekedési információk nyugat-Európában már 15 éve megjelentek, és a TrafficNav jóvoltából ezek a szolgáltatások Magyarországon és Európában is egyre több országban elérhetőek. Nemcsak útvonalat, hanem valós idejű forgalmi adatokat is képesek kezelni a modern navigációs eszközök és szoftverek, így az útvonal tervezésekor azt is figyelembe veszik, hogy merre vannak dugók, torlódások, útfelbontások és merre érdemes menni, esetleg kerülni. A TrafficNav valós idejű közlekedési információkat gyűjt és juttat el végfelhasználókhoz” – mondta el Makai Bence.

A TrafficNav szolgáltatásait – navigációs eszközökön „TMC” internetre kacsolódó eszköz esetén „live traffic” szolgáltatásként – már közel 100 ezer felhasználó veszi igénybe és olyan navigációs márkákkal dolgoznak együtt, mint a NNG, Garmin, Mio vagy TomTom.

Kisebb légszennyezettség, forintosítható spórolt idő
Mindennek nagyon jelentős gazdasági és környezetvédelmi vonatkozása is van. Kamionok, buszok, személyautók állhatnak kevesebbet a dugókban, kevesebb üzemanyagot fogyasztva. Könnyen belátható, hogy a légszennyezettség is csökken így, nem is beszélve a megspórolt idő gazdasági, üzleti értékéről. Másrészt elkerülhető a dugó, a vele járó türelmetlenkedés, felesleges stressz és várakozás.

A dugófigyelés kulcsa a gyors szerverkapcsolat
„A mi munkának két oldala van. Egyrészt rengeteg valós idejű adatot kell gyűjtenünk, másrészt nagyon gyorsan, rendszerezve továbbítanunk kell ezeket nemzetközi szinten is. Ebben pedig nyilvánvalóan nagy szerepe van az IT hálózatunknak és az adatkapcsolatok milyenségének. A mi informatikai rendszerünk soha nem állhat meg, éjjel-nappal megbízhatóan kell működnünk, ezért is választottunk rendkívül körültekintően külső IT partnert” – mondta el az igazgató. A TrafficNav szolgáltatása több mint 20 virtuális szerver igénybevételével működik. A vállalat az Invitel segítségével teljesen virtualizálta szerver infrastruktúráját, egységesítette IT rendszerét és növelte annak kapacitását. Azóta az Invitel Kozma utcai DataCenteréből működik a 8 országot kiszolgáló rendszer, melyre a szolgáltató az áramellátás és klímatechnika vonatkozásában ötkilences, azaz 99,999 százalékos rendelkezésre állást vállal.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára