KKV Plusz

Bővíthetik a nagykanizsai ipari parkot

2015-01-15 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Kiemelt

Területvásárlásokkal bővítené az önkormányzat a nagykanizsai ipari parkot, erre az idén 300 millió forintot fordítanak a költségvetésből – mondta el az ipari park eredményeiről és terveiről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón a város polgármestere.

siker_96072140

A több mint 120 hektáros ipari parkban 19 hektár értékesíthető még, ebből 13 hektáron infrastrukturális fejlesztésre van szükség. A már itt lévő vállalkozások részéről is igény van bővítésekre, illetve új betelepülőkkel is tárgyalnak, ezért az idén 300 millió forintot adnak a város költségvetéséből a bővítéshez szükséges további területek megvásárlására.

Az önkormányzat és a parkot működtető Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. (NVSZ) mintegy 620 millió forintot költött négy év alatt fejlesztésekre, ebből 420 milliót pályázati forrásból teremtettek elő. Az önkormányzat rendeleteinek jóvoltából 70 százalékos kedvezménnyel is vásárolhatók területek az ipari parkban. A kedvezmény mértéke attól függ, hogy hány munkahelyet teremtenek és mekkora beruházást vállalnak a befektetők.

Az ipari parkban 115 vállalkozás több mint 1300 dolgozót foglalkoztat. A következő két évben 9 fejlesztés valósulhat meg, ezek között vízkezelési, szerszámgyártó, forgácsoló, autójavító cégek bővítései is szerepelnek, de egy neves kamiongyártó cég új javító műhelyet építene, egy szállítmányozó cég pedig új telephelyet hozna létre a nagykanizsai ipari parkban.

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok