KKV Plusz

Szálloda- és fürdőfejlesztés indul Lentiben

2015-01-16 Szerző: Mester Rovat: Kiemelt, Üzleti utazás

Önkormányzati beruházásban, mintegy 3,3 milliárd forintos költséggel bővítik Lentiben a gyógyfürdőt, amelyhez kapcsolódóan megépül a térség első négycsillagos szállodája. A város történetének eddigi legnagyobb beruházása év végéig elkészül, a közbeszerzési pályázaton nyertes Kalotherm Zrt. kivitelezésében. A szállodaépítés, valamint a fürdőbővítés 50 új munkahelyet is eredményez.

webshutterstock_41926426 másolata

A térségben 60 kilométeres körzeten belül a magyar oldalon nincs magas színvonalú szálláslehetőség. Márpedig a többet költő és hosszabb ideig itt tartózkodó turistákat csak legalább négycsillagos szállodával, valamint a gyógyfürdő egész évben kihasználható szolgáltatásaival lehet a városba invitálni.

A 94 szobás szálloda építéséből, illetve a fedett fürdő élményelemekkel történő bővítéséből álló 3,3 milliárd forintos önkormányzati beruházáshoz a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből 1,017 milliárd forintot nyert a város.
A fennmaradó összeg mintegy felét saját forrásból, valamint hitelfelvételből finanszírozza az önkormányzat – mondta el a polgármester.

Címkék , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok