KKV Plusz

Új üzleti szálloda épült Orosházán

2015-01-19 Szerző: Mester Rovat: Kiemelt, Üzleti utazás

Új szálloda épült Orosházán a belvárosban 247,7 millió forintból, a beruházó békéscsabai GAB-HOR Kft. a fejlesztéshez 173,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) szálláshely fejlesztésre elkülönített keretéből.

meeting dicseret

A háromcsillagos “Hotel Brill” létesítésével az volt a cél, hogy a városban és térségében kiszolgálja az üzleti és a hivatali turizmust. Gabnai Csaba, a vállalkozás tulajdonosa kiemelte: Orosházán nem volt minőségi szálloda a belvárosban, a régi Alföld szálloda elavult, le kellett bontani, az üzletemberek csak a belvárostól hat kilométerre, Gyopárosfürdőn találtak megfelelő szálláshelyet.
A kisvárosnak erős az ipara, jelentős a külföldi befektetők aránya, van kereslet az üzleti célú utazók részéről belvárosi szálláshelyre. Az újonnan épült, 25 szobás Hotel Brill alkalmas üzleti megbeszélések és üzleti találkozók lebonyolítására. A korábban csak étteremként működő épületkomplexumban jelenleg 20 embert foglalkoztatnak, a beruházással számuk kilenccel bővült.

A békéscsabai GAB-HOR Kft. Békéscsabán és Orosházán üzemeltet egy-egy szállodát 25-25 szobával, és egy-egy százfős éttermet a két városban. A vállalkozás jelenleg ötven embernek ad tartós munkát. A több éve üzemelő békéscsabai Hotel Brill 80-90 százalékos kihasználtság mellett nyereségesen működik, éves árbevétele 2014-ben meghaladta a 100 millió forintot – fűzte hozzá a tulajdonos.

Címkék , , , , , , , ,

Kapcsolódó anyagok