KKV Plusz

Mégsem kapnak adókedvezményt a startup cégek

2015-01-29 Szerző: Mester Rovat: Hírek, Kiemelt, Startup

A korábbi ígéretekkel szemben mégsem kaptak adókedvezményt a hazai startupok az idei költségvetésben, egyelőre pedig azt sem látni, hogy mikor jöhetnének ezek. Így nehezen lesz Budapest startup főváros – írta a Napi.hu-t idézve az Index.hu.

siker_135859487

Tavaly novemberben még arról számolt be Cséfalvay Zoltán, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a hazai startup-cégek ből álló BudapestHUB mindent megtesz azért, hogy az évtized végére Budapest legyen a régió startup-fővárosa. Az NGM akkori parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára arra is ígéretet tett, hogy csökkenteni fogják a startup-cégek adóterheit.

Ennek ellenére az idei költségvetésben ennek nincsen nyoma és a kormányzati körök szerint, ha nem is került le a terv a napirendről, most aktívan nem foglalkoznak vele.

A BudapestHUB szerint „egy-másfél évtizedes lemaradásban vagyunk a világ nagy, dinamikus startup és innovációs központjaitól”, de Tel-Aviv, Santiago de Chile, és Sydney példája jól mutatja, hogy „okos és következetes szakpolitikával, a vállalkozói szektorral partnerségben, egy-egy nagyváros akár egyetlen évtizeden belül is az innovációs verseny élbolyába kerülhet”.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok