KKV Plusz

A dinamikusan növekvő Facebook oldal fortélyai

2015-03-20 Szerző: Mester Rovat: IT, Tippek

Az a Facebook oldal tud folyamatosan növekedni, melyet rajongóik reklámoznak megosztásokkal és kommentekkel. Hogy érheted el, hogy ne csak néhány kósza tetsziket kapj a posztjaidra, hanem aktív rajongótáborod legyen?

SpriteImage Hybrid Characters

Többször szóba kerül, hogy a kérdések jobban vonzzák a reakciókat, mint a kijelentések, vagy hogy a képekkel több lájkot kaszálhatsz, mint a linkekkel. Ezen túl mi a titka a csendes társak megszólaltatásának? Bármilyen témájú Facebook oldal elindulhat a közösségi népszerűség felé, nézzük, miket érdemes kipróbálnod:

1. Játékok a Facebook oldaladon
Mindenképpen megéri valamilyen játékra invitálni lájkolóidat, de egyszerűen kötelező, ha célközönséged főleg nőkből áll. Legyen az nyereményjáték, megosztásgyűjtő applikáció, kvíz vagy bármi, ami aktivitásra sarkallja az addig tétlen tömeget. A játék azért került a felsorolás első helyére, mert ha rajongóid száma lassú ütemben növekszik, 1000 alatt van, hatásosabb először megduplázni a számot, és utána bevetni a nagyágyúkat.

2. Közösségépítés
Hogy lesz közösség az egyénekből? Biztasd részvételre, véleménynyilvánításra lájkolóidat! Küldjenek képet valamilyen témában, kérd ki a véleményüket az új logót illetően, meséljék el a saját sztorijukat. Amikor egy rajongó aktív, a többiek is reagálni fognak rá, lájkolják a képét, a hozzászólását, biztatják, vagy épp vitatkoznak vele. Az sem baj, ha összekapnak a felhasználók, hiszen az emberek állandóan vitatkoznak az internet különböző fórumain, mégis visszatérnek, elég megnézni a Youtube videók hozzászólásait. Előfordul, hogy maga a márka és a termék használata nem vált ki erős érzelmeket, nem csihol vitát, hiszen egy jól működő porszívóról nem szükséges csevegni. Ekkor érdemes olyan kapcsolódó témákat felvetni, amiről van véleménye a facebookozóknak, például aktuális híreket, sportot, időjárást, hangulatot.

3. Szavazások
Szintén aktivitásra késztetheted rajongóidat a szavazással, azaz, ha kérdést teszel fel számukra. Ennek nem kell komolynak lennie, sőt minél humorosabb, annál szívesebben válaszolnak majd rá. A kérdés mellett képek feltöltésével is szavaztathatod a nagyérdeműt, döntsék el, a képen szereplő A vagy B ruha/könyv/focicsapat áll közelebb hozzájuk.

4. Ó, az érzelmek
A hírek és a véleménynyilvánítás mellett az érzelmek kiváltása motiválhatja a lájkolókat megosztásra, hozzászólásra. Lehet lírai húrokat pendíteni szép képek és megható idézetek segítségével, ahogy ezt sokan nagy sikerrel űzik. Vagy lehet érzelmi alapon egy adott hírre reagálni, vagy épp egy régi emléket előszedni a nosztalgia kedvéért.

5. Kérd szépen!
Nemcsak hátradőlve várhatod, hogy a rajongók majd megosztják a posztjaidat – kérheted is tőlük. Például „Oszd meg, ha egyetértesz”, „Lájk, ha szerinted is így van”, „Oszd meg, ha rád is igaz” stb. Arra azonban érdemes vigyázni, hogy ne váljon nyilvánvalóvá a lájkvadász hátsószándék…

Langmár Zsuzsanna

Címkék , ,

Kapcsolódó anyagok

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára