KKV Plusz

Miről ismerszik meg a jó szoftver?

2015-03-20 Szerző: Mester Rovat: IT, Tippek

A jó szoftver arról ismerszik meg, hogy beleilleszkedik az ügyviteli folyamatokba, az ellátandó feladatokból minden programozható funkciót átvállal a kezelőtől, nincs szükség kézi nyilvántartások vezetésére, kézi összesítésekre. Alapfeladatként, külön térítés nélkül követi a jogszabályi változásokat, figyelembe veszi a felhasználói igényeket, hozzáértő és stabil szakembergárda folyamatosan fejleszti.

it_120414718

Egyszerűen, a fejlesztők és a forgalmazó jelenléte nélkül használatba vehető, és használható, amelyet külön térítés nélkül igénybe vehető ügyfélszolgálat is segít. Nem árt, ha megfizethető, kiszámítható, korrekt a program használati díja. Nos, ha a leírtakkal egyetért, de mégsem ilyen szoftvert használ, ideje keresni egy ilyet.

Ha kicsit körülnézünk a neten, ügyviteli programok garmadájával találkozunk, na de honnan lehet tudni, hogy melyiket érdemes választani? Erre igyekszünk válaszolni az alábbi cikkben.

Vegyük például a könyvelő szoftvereket. Valaki egyszer kitalálta, hogy a bevételeknek, és a költségeknek számokat ad, és ezeket elnevezte főkönyvi számlaszámoknak. A főkönyvi számokat fa struktúrában alakította ki, amely arra szolgál, hogy a bevételek és a költségek különbsége könnyen megállapítható legyen.

Hogy ne legyen ilyen egyszerű, kitalált még a halandó számára nehezen értelmezhető fogalmakat, mint tartozás, követelés. Kitalálta azt is, hogy bizonyos költségeket ne lehessen azonnal elszámolni, mert akkor azok a teljes összegben csökkentenék az árbevételt, kevesebb adót kellene fizetni, így azokat tárgyi eszközöknek nevezte, és több év alatt engedte költségként érvényesíteni. Ezeket az új fogalmakat is számokkal látta el, amelyek szintén fa struktúrában épített fel.

Ahhoz, hogy a különböző számokra rögzített tételekből meg lehessen állapítani az eredményt, a főkönyvi számokra rögzített tételeket a fa struktúra felfejtésével össze kell adni. A könyvelő program alap feladata szerint nem más, mint egy összeadó gép, amelyet például egy excell táblával is helyettesíteni lehetne. Tehát ha valaki ilyen programot vesz, valójában kidobta a pénzét az ablakon.
Zelenák András
ügyvezető igazgató

Címkék , , ,