KKV Plusz

Fantastical 2: a kényelmes határidőnapló

2015-05-07 Szerző: NL Rovat: IT, Tesztek

Annak idején az első Fantastical verzió megjelenésekor sokak tetszését nyerte el a program, amelynek segítségével a felső menüsorból lehetett elérni az aktuális naptárbejegyzéseket, vagy éppen újakat létrehozni. A program új változatán (Fantastical 2) sokat faragtak a fejlesztők. Akadnak látványos és rejtett, de fontos újdonságok egyaránt. Előbbiek közé tartozik, hogy immár egy teljes képernyős/ablakos üzemmód is rendelkezésünkre áll, vagyis teljes értékű naptáralkalmazásként használhatjuk a szoftvert, miközben természetesen megmaradt a menüsoros lebegő panel is (csak immár bárhová átmozgatható). A felületet teljesen a Yosemite-hez igazították grafikailag.

Fantastical 2 Week View

A rejtettebb, de mégis fontos újdonságok között érdemes megemlíteni a reneszánszát élő “természetes nyelven” megírt bejegyzések használatát, vagyis gyakorlatilag mondatként írhatunk be egy új naptárbejegyzést, amelyben megadjuk a címet, helyszínt, kapcsolatot egyaránt, s a program ebből készíti el az új határidőnket. Természetesen angolul… Szintén újdonság az időzónák használata, a Handoff támogatás az iOS és OS X verziók között.
Szintén újítás a naptár összeállítások használatának lehetősége, így kedvünk szerint kiválaszthatjuk, hogy milyen naptárbejegyzéseket akarunk megjeleníteni, ráadásul mindezt egy kattintással. S ha már több naptárról beszélünk: a Fantastical 2 közvetlenül képes kapcsolatot teremteni az iCloud, Google, Yahoo és CalDAV fiókokkal.

Fantasical 2 Mini Window copy

Integrálták az OS X és iOS Reminders alkalmazásának bejegyzéseit is, ennek köszönhetően mindent egy felületen láthatunk. Sőt, a program összedolgozik az OS X Yosemite oldalsávjával is, így widgetként is használhatjuk.
Van tehát minden, ami kell, hogy egy jól használható, ízléses felületen tarthassuk nyilván tennivalóinkat.

Címkék , ,