KKV Plusz

Spóroljon az energiával felhőalapon!

2015-07-20 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT

A Mol-Control Kft. épületgazdálkodási rendszere az InnoMax pályázaton is bizonyított

Korábban csak a nagyvállalatok élhettek a költségoptimalizáló épületgazdálkodási rendszerek előnyeivel, s ők is csak jelentős beruházásokat követően, ám ma már bármely háztartás vagy KKV megengedheti magának, hogy „felokosítsa” otthonát. Ma már hazánkban is adottak ehhez a technológiai feltételek. A Mol-Control Kft. például egy jelentősebb beruházás nélkül is könnyen kiépíthető, felhőalapú épületgazdálkodási rendszert fejlesztett ki, a háztartások, kisvállalkozások álatl is megfizethetően, s igényeikre szabva.

0

A Mol-Control Kft. saját fejlesztésű Eco-Mod-Cloud rendszere egyedülállónak számít a hazai piacon. Többek között épületfelügyeleti, aktív energiamenedzsment és épületüzemeltetési funkciókat fog össze. Egyediségét az adja, hogy több területet ölel fel és ezt felhőalapon teszi hozzáférhetővé. Így bevezetése a sztenderd vagy manapság megszokott megoldásokhoz képest jóval alacsonyabb beruházási költséget jelent, emellett pedig több lehetőséget, magasabb színvonalat szolgáltat.

Automatikusan spórol a rendszer
Az energiafelhasználással kapcsolatban gyakorlatilag mindent rögzít a rendszer, és az adatokat visszamenőleg is hozzáférhetővé teszi a felhasználó számára: legyen szó villamosenergia-, hőmennyiség- vagy akár vízfogyasztásról. Az összegyűjtött adatsorokból könnyen lehívhatóak a szükséges kimutatások – például a háztartás napi, heti, havi vagy éves fogyasztásáról.
A megoldás a helyi meteorológiai sajátosságokat is figyelembe veszi, de azt is képes követni, hogy a tulajdonos otthon tartózkodik-e, közeledik a lakásához, vagy éppen távolodik, mindezek alapján pedig a korábbinál jóval gazdaságosabb ( akár 10-30%-al alacsonyabb energiafelhasználás) energiafogyasztást tesz lehetővé. Ezt a gazdaságosabb üzemet azzal biztosítja (más hagyományos rendszerekhez képest), hogy a megtakarítási lehetőségek körülbelül 60-70 százalékánál automatikus döntéseket hoz és beavatkozásokat hajt végre – emberi közreműködés nélkül. Egyéb lehetőségei által pedig jelentős munkaerő racionalizálást tud biztosítani felhasználójának.

Innovációs elismerés
Idén először bármely hazai vállalat versenybe szállhatott az InnoMax Díjért az Invitel immár hatodik alkalommal megrendezett innovációs seregszemléjén. A Mol-Control Kft. is élt ezzel a lehetőséggel, és saját fejlesztésű épületgazdálkodási rendszerével rögtön a legmagasabb szakmai elismerésben részesült.

0-1

„Amikor végigolvastam az InnoMax Díj pályázati kiírását, akkor azt láttam, hogy az Invitel támogatási törekvése és a Mol-Control fejlesztési törekvései majdhogynem kéz a kézben haladnak és abszolút egymásba csatolhatóak. Az Invitel jelentős beruházásokkal a felhőalapú szolgáltatások hátterét fejleszti, mi pedig a felhőtechnológia területén szolgáltatunk. Úgy gondolom, hogy hosszú távon biztosan szükségünk lesz egy olyan partnerre, amely képes a szolgáltatás fejlődésével növekvő infrastrukturális hátteret biztosítani” – mondta Molnár József, a Mol-Control Kft. ügyvezető igazgatója.

Címkék , , ,

Kapcsolódó anyagok