KKV Plusz

Lendületben az Invitel ICT

2015-09-17 Szerző: (x) Rovat: Hírek, IT, Kiemelt

Két rangos szakmai megmérettetésen is helytállt az Invitel: kiérdemelte az IT Business által idén első alkalommal meghirdetett „Az év üzletfejlesztése” díjat az elmúlt időszakban végrehajtott ICT szervezetfejlesztési és folyamat-standardizálási programjával. Az elismerést nem sokkal azt követően ítélték oda az infokommunikációs cégnek, hogy annak ICT fókuszú vállalati üzletága első alkalommal szerezte meg a Közép-Kelet Európában is rangosnak számító ISO/IEC 20000-1:2011 tanúsítványt.

Invitel_Kemendi_Zsolt_Javorniczky_Aron

A képen (balról jobbra): Kemendi Zsolt, az Invitel ICT szolgáltatás igazgatója és Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese

Az év üzletfejlesztése középpontjában az ICT
Az infokommunikációs szektor vezető hazai szakmédiuma által alapított díj átadására 2015. szeptember 1-jén, az Inside ITB 2015 gálán, több mint 250 hazai felsővezető jelenlétében került sor. Első alkalommal a díjat az Invitel Zrt. pályázata érdemelte ki, amely a vállalat elmúlt időszakban lezajlott átfogó szervezet-, folyamat- és rendszerfejlesztési programját mutatta be, amelynek kiemelt célja volt a további dinamikus fejlődés biztosítása annak érdekében, hogy az Invitel az egyre változó ügyféligényekre továbbra is komplett, személyre szabott üzleti ICT-megoldásokat nyújthasson.
„Az év üzletfejlesztése 2015” díj fontos elismerés számunkra, visszaigazolása annak, hogy a 2012-ben újrafogalmazott üzleti stratégia vállalatunk jövője, fejlődése szempontjából is meghatározó lépésnek bizonyult. Mára az infokommunikáció teljes spektrumában korszerű, hatékony megoldásokat nyújthatunk ügyfeleinknek a különböző felhő alapú megoldásoktól a teljes vállalati IT-kiszervezésen át az egyénre szabott rendszerintegrációs feladatokig” – fogalmazott Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.
A rangos elismerést nem sokkal korábban egy másik megmérettetés előzte meg, melyen szintén sikeresen helytállt a vállalat: az ISO 20000 tanúsítvány megszerzése, amely szintén az Invitel ICT professzionalitását bizonyította.

Minősített szolgáltatások
Az Invitel által nemrég megszerzett informatikai szolgáltatás-irányítási rendszereket minősítő tanúsítvány a vállalat ügyfelei számára nyújtott HelpDesk, szerver hosting (szerverelhelyezés) szolgáltatásaira, helyszíni IT támogatásra és távoli infrastruktúra-üzemeltetési rendszereire – azaz az üzleti infokommunikációs szolgáltatások alapvető területeire vonatkozik, és három éven keresztül érvényes.
Az ISO 20000 tanúsítvány immár sokadik a rangos nemzetközi minősítések sorában, köszönhetően az Invitel folyamatos fejlesztéseinek, valamint stratégiai együttműködéseinek a legismertebb gyártókkal és fejlesztőkkel, mint a Microsoft, Oracle, HP, IBM vagy a Cisco. A vállalat nagy hangsúlyt helyez a gyártói minősítések megszerzésére, így többek között a világ legjelentősebb szoftvergyártója, a Microsoft partnereként hazánkban elsőként szerezte meg a Cloud OS Network Silver Partner, majd nemrégiben a Gold Hosting Partner státuszt is.

A piac is visszaigazolja az eredményeket
A fenti elismerések egyúttal a piac felé is jelzik, hogy az Invitel mára klasszikus távközlési szolgáltatóból vezető infokommunikációs megoldásszállítóvá vált. Ezt támasztja alá az is, hogy a vállalat az elmúlt két évben megduplázta árbevételét az üzleti ICT-szolgáltatások értékesítése területén, míg az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplővé vált.
„Meggyőződésünk, hogy ezek a külső megmérettetések jelentősen hozzájárulnak az ICT-piacon történő további sikeres szereplésünkhöz. Ebben erősít meg bennünket, hogy a gazdaság legkülönbözőbb területeit képviselő vállalatok választják az Invitel infokommunikációs megoldásait. Ügyfeleink közt tudhatjuk többek között a Szerencsejáték Zrt.-t, az MTVA-t, vagy a Hungaroringet, az egyik legnagyobb európai közúti fuvarozót, a Waberer’s-t, a legnagyobb hazai szállodaláncokat és számos nagybankot is.” – összegezte a vezérigazgató-helyettes.