KKV Plusz

Így lesz mindig elérhető webáruháza!

2015-10-20 Szerző: (x) Rovat: Hírek, IT, Kiemelt

Ma már hazánkban is egyre komolyabb problémát jelentenek a DDoS, azaz túlterheléses támadások, amelyek egy webáruház esetében komoly bevételkiesést, illetve presztízsvesztést okozhatnak. Jól tudja ezt az EnergoFish – Kelet-Európa és Magyarország egyik legnagyobb horgászfelszerelés gyártója és forgalmazója – is. A magyar tulajdonú vállalkozás több mint ezer terméket forgalmazó honlapját folyamatos túlterheléses támadások érték, megbénítva annak forgalmát. Emiatt szervereik újraindítása előbb havi, majd heti rendszerességűvé vált, így rendszergazdájuk tanácsára az Invitel újonnan bevezetett DDoS védelmi szolgáltatása mellett döntöttek.

DDOSinvitel301

Folyamatos fejlesztéssel az üzleti sikerekért
Az Energofish Kft. külföldi érdekeltségei által évek óta jelentős szerepet tölt be a román, bolgár, orosz, ukrán, szerb, szlovák, szlovén, és több nyugat-európai ország piacán. Jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat a horgászati szektorban, rendszeres részvevője rangos szakmai eseményeknek, és aktívan támogatja a hazai horgász sportot. Magas minőségű saját márkái mellett közel harminc világszínvonalú cég termékeit forgalmazza a vállalat. Az Invitel szolgáltatásait már 2012 óta igénybe veszi az EnergoFish, többek között a cég telephelyeinek bérelt vonali összeköttetéséről is a szolgáltató gondoskodik. „Üzleti sikereinkhez nagyban hozzájárulnak a folyamatos fejlesztések és munkatársaink magas szintű szakmai ismeretei, emellett mindig is fontosnak tartottuk a korrekt árak kialakítását – és ugyanezt várjuk el az infokommunikációs szolgáltatónktól is” – mondta el Pál István, az EnergoFish ügyvezető igazgatója. „Az Invitel adat, ICT és internet szolgáltatónk, ezért szakembereikkel együtt kerestük a lehetséges megoldást. A DDoS monitoring szolgáltatást a kedvező ára miatt választottuk, és azóta a DDoS támadások okozta leállások is megszűntek. A vásárlóink számára most már tényleg éjjel-nappal nyitva áll virtuális üzletünk” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Virtuális szűrővel a folyamatos internetkapcsolatért
Egy weboldal, webshop, netbank, de bármilyen egyéb, internet-eléréshez kapcsolódó szolgáltatás akár csak pár órás leállása is rendkívüli üzleti veszteségekkel, illetve a költségek komoly megugrásával járhat. Az Invitel nemrégiben bevezetett DDoS (Distributed Denial of Service) védelmi szolgáltatása hatékony megoldást nyújt ügyfeleinknek a túlterheléses támadások esetére. Ez egy költséghatékony, távolról üzemeltetett biztonsági megoldás, amely képes egyidejűleg több ügyfél védelmét biztosítani. Hogy folyamatos legyen a sávszélesség és az adatforgalom, a tisztítást egy nagy teljesítményű virtuális szűrő, a Scrubbing Center biztosítja. A szolgáltatás sajátossága, hogy a központi szűrő rendszer az Invitel gerinchálózatán helyezkedik el. Ez azért előnyös, mert itt a sávszélesség nagyságrendekkel nagyobb a nagyvállalati felhasználók internet kapacitásához képest. A szolgáltatás három változatban vehető igénybe: monitoring heti rendszerességű riportokkal, valamint hálózati vagy akár alkalmazás szintű védelem. Ez utóbbi esetben az ügyfél teljes forgalma folyamatosan átmegy a központi szűrő rendszeren, támadás esetén pedig a rendszer azonnali tisztítást végez. A rendszer lelke az Invitel Kozma utcai Adatközpontjában található.

Címkék , , , , ,

Kapcsolódó anyagok