KKV Plusz

Hatékony kkv-k, multifunkciós készülékekkel

2016-02-03 Szerző: kkv Rovat: Hírek, IT, Kiemelt

A modern vállalkozásokra egyre inkább jellemző, hogy folyamatosan és dinamikusan változik a munkavégzés menete és helye. A távoli és rugalmas munkavégzést ráadásul jelentősen megkönnyíti a „hozd a saját készüléked” (BYOD) kezdeményezések és a felhőalapú technológiák térnyerése. Egyre több kis- és középvállalkozás aknázza ki azokat az előnyöket, amelyek a mobilitást támogató, megfizethető technológiák nyújtanak. Az IDC szerint 2018-ra a munkaerő háromnegyede mobillá válik, ami még inkább előtérbe helyezi a hálózati kapcsolatokat a munkahelyi környezetekben. A mobil munkavégzésben, illetve ezzel összefüggésben a biztonságos adatkezelésben és automatizált üzleti folyamatokban nagy szerepet játszanak a sokoldalú multifunkciós készülékek a kkv-k életében.

 

Cél: nagyobb teljesítmény kevesebb erőforrásból

A munkafolyamatokat átalakító és az új munkahelyi trendeket hozó digitális kor számos kihívást is rejteget a kkv-k számára. A legjelentősebb ezek közül, hogy a mobil munkaerőnek a teljesítmény fenntartása és növelése érdekében bármikor, bárhonnan hozzá kell tudni férnie a szükséges információkhoz. A kkv-kra ugyanakkor nagy nyomás is nehezedik, hiszen ugyanannyi vagy éppen kevesebb erőforrás felhasználásával kell hatékonyabb üzleti teljesítményt nyújtaniuk.

 

Rugalmas adatelérés bármikor, bárhonnan

Az ICD legújabb, „A piaci lehetőségek útjában álló üzleti folyamatok? Költséghatékony nyomtatás és dokumentumkezelés sokoldalú multifunkciós készülékekkel” című tanulmánya a munkahelyi mobilitásra adott válaszokat is vizsgálja. Az elemzés szerint a folyamatosan változó munkakörnyezetből eredő igényekből fakadóan az új generációs nyomtatóknak a nem helyhez kötött munkavégzést is támogatniuk kell.

Bár napjainkban a legtöbb vállalkozás továbbra is papíralapú és digitális dokumentumok kombinációját használja a mindennapos üzleti tevékenységek során, az ICD felmérése rámutatott, hogy az európai vállalatok egyharmada már tervezi digitális megoldások bevezetését. Ha ez a tendencia folytatódik, a sokoldalú multifunkciós készülékek (MFP-k) sokat segíthetnek a vállalatoknak a papíralapú folyamatokról a csoportos munkavégzést megkönnyítő, digitalizált folyamatok felé elmozdulni.

Az okostelefonokat, táblagépeket és más mobil eszközöket mára egyre gyakrabban használják üzleti információk eléréséhez. Ezt támasztja alá az IDC tanulmánya is, amely szerint 2014 első negyedévében rekordszámú, 76,1 millió táblagépet értékesítettek világszerte. A biztonságos nyomtatás mellett ezért az MFP-knek olyan funkciókkal is rendelkezniük kell, amelyek biztosítják, hogy a céges felhasználók bármilyen okoseszközről egyszerűen nyomtathassanak.

Az OKI Europe megbízásából az Atomik Research által elvégzett 2014-es felmérés szintén az okoseszköz-használat és rugalmas munkavégzés jelentős növekedésére mutatott rá az európai kkv-k körében. A felmérésből kiderült, hogy a vizsgált vállalkozások csaknem felénél (45 százalékánál) vannak olyan kollégák, akik szeretnének mobil eszközről is nyomtatni.

 

Okos multifunkciós készülékek – kulcs az üzleti adatok védelméhez 

A modern munkavállalók igényeinek megfelelő, hatékony eszközök iránti igény folyamatos növekedésével a sokoldalú multifunkciós készülékek egyre inkább központi helyet foglalnak el a munkahelyeken alkalmazott technológiák között. Az IDC kiemeli, hogy a „felhőalapú rendszerekkel kétirányú kapcsolatot biztosító” berendezések messze túlmutatnak a hagyományos nyomtatási és másolási funkciókon, és sokkal inkább a testre szabható, digitális átalakító eszközök szerepét töltik be. Használatukkal lehetővé válik az adattárolás ésszerűsítése, a digitalizált dokumentumokban található információk későbbi visszakeresése vagy éppen a közvetlenül e-mailbe vagy felhőbe történő szkennelés.

A multifunkciós készülékek biztonsági protokollja a vállalati és ügyféladatok védelme, illetve kezelése érdekében a legjobb gyakorlatnak számító iparági szabályozásoknak megfelelően lett kialakítva. Az azonosítókártyáknak és PIN kódoknak köszönhetően az érzékeny információk távoli eléréséhez kapcsolódó biztonsági veszélyektől sem kell tartani.

A fentiekben bemutatott üzleti igények széles körű támogatásához számos sokoldalú multifunkciós készülékből választhatunk (például az OKI multifunkciós termékei), amelyek között számos, okostelefonról, táblagépről és egyéb eszközökről történő távoli nyomtatást támogató modell található.

Címkék ,

Kapcsolódó anyagok