KKV Plusz

Az Ön cége már megtalálható az interneten?

2016-03-25 Szerző: admin Rovat: Hírek, IT, Kiemelt

Napjainkban minden vállalkozónak érdemes tisztában lennie a digitális kor követelményeivel és élnie az internet nyújtotta reklámozási lehetőségekkel, beleértve a különböző közösségi oldalakat is. A legtöbb kisvállalat ugyanis nem engedheti meg magának, hogy szakemberre vagy alvállalkozóra bízza a különféle hirdetési feladatokat és egyéb, a cég termékeit vagy szolgáltatásait népszerűsítő tevékenységeket, az internet pedig egyre nagyobb szerepet játszik ezek között.

Invitel_Profi_portfolio (2)

A BellResearch nemrégiben átfogó kutatást készített az Invitel megbízásából a hazai kisvállalatok telekommunikációs szokásairól és döntéseiről. A felmérésben arra is rákérdeztek, milyen szolgáltatásokat tartanak a legfontosabbnak a kisebb magyar vállalkozások. A megkérdezettek szerint az internet a kapcsolattartás és információáramlás elsődleges formája.

 

Internet: elengedhetetlen elem a kommunikációban

A válaszadók azt is kiemelték, hogy számos szektorban szinte kikerülhetetlen az internet. Ugyanis bizonyos kötelező adatszolgáltatásokhoz mindenképpen igénybe kell venni, például az online kasszák a világhálón keresztül juttatják el az adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Mindemellett a vizsgálat azt is megerősítette, hogy az internet segítségével hatékonyabbá, gyorsabbá válhatnak az adminisztratív munkafolyamatok.

A kutatásból az is kiderült, hogy leginkább a 10-30 Mb/sec közötti sávszélesség használata jellemző a megkérdezett kisvállalatokra. Ez az adatátviteli sebesség tökéletesen elegendő egy kisebb cég zökkenőmentes működéséhez, mivel saját bevallásuk szerint döntően böngészésre, levelezésre, kisebb fájlméretű csatolmányok küldésére és fogadására használják a mindennapi munka során az internetet a vállalkozások.

Az Invitel rendkívül gazdag választékot kínál a kisvállalatok számára ezen a téren: a számos elérhető sávszélességű Profi Net vezetékes internetcsomagja közül ki-ki igénye szerint választhatja ki cége számára a legmegfelelőbb sávszélességet, vállalkozásuk internet-használatához igazodva. De a sávszélesség növelő opcióval 30 napig díjmentesen az adott előfizetésnél nagyobb sebességű internet is kipróbálható. Ráadásul egyéves szerződés esetén az Invitel a csomag részeként biztosít céges belföldi domainnevet (www.cegnev.hu), ami hozzárendelhető a szintén csomagban foglalt 5 darab 6GB tárterületű e-mail címekhez (munkatarsneve@cegnev.hu). Mindezek az adott cég interneten való, könnyű eléréséhez szükségesek és az ügyfelekkel való kapcsolatfelvételt is segítik. De szintén igen hasznos az első hónapban díjmentesen igénybe vehető Kaspersky kisvállalati vírus- és adatvédelmi megoldás is.

 

Pár kattintásnyira az ügyfelektől

Ma már szinte alapvető elvárás a cégekkel szemben, hogy a vásárlók könnyen megtalálják róluk a legfőbb információkat a világhálón. Kezdve az olyan kapcsolattartási adatokkal, mint a vezetékes telefonszám, vagy a cég fő profilja és a termékeket és szolgáltatásokat népszerűsítő akciók részletei. Az internet segítségével tehát egyszerűen megkereshetik a vállalatot a potenciális ügyfelek, ezért napjainkban nem árt, ha egy vállalkozás saját, egyedi domainnévvel és céges e-mail címekkel rendelkezik, így könnyen megtalálják és elérik az ügyfelek. A kisebb hazai cégeknek azonban mindösszesen a 44 százaléka rendelkezik weboldallal a Deloitte friss adatai szerint (A Deloitte 2016-os jelentése alapján).

Egyre több vállalat látja meg a lehetőséget a közösségi oldalakban is. Ezek hasznos csatornák lehetnek minden cég számára, akik szeretnék egy gombnyomással megosztani ügyfeleikkel, vásárlóikkal az olyan aktuális információkat, mint például a nyitvatartás, törzsvásárlói kedvezmények, akciók vagy új termék érkezése. Nekik érdemes a Facebookon céges rajongói oldalt is létrehozniuk. A közösségi oldalak új ügyfelek szerzésében is segíthetnek, például nyereményjátékok szervezésével, hűségprogramok hirdetésével. Ráadásul a cégek a munkával teli mindennapokból kedves életképeket is megoszthatnak követőikkel.

 

Kisvállalatok igényeire szabott ajánlat

A kis cégek munkatársai nap mint nap azon dolgoznak, hogy ügyfeleik elégedetten és mosolyogva térhessenek vissza hozzájuk. Ahhoz azonban, hogy a kisvállalatok könnyebben rátalálhassanak a legjobb üzleti lehetőségekre és ők maguk is jól láthatóvá váljanak leendő ügyfélkörük számára, megbízható telekommunikációs háttérre van szükségük, beleértve a stabil céges internetet is.

Az Invitel ezen a téren is számos különféle lehetőséget kínál, hiszen a Profi céges vezetékes internet,- telefon- és TV-csomagok teljes mértékben kombinálhatók, ezért minden érdeklődő megtalálja köztük a számára leginkább előnyös ajánlatot, és azt a szolgáltatást, amelyre leginkább szüksége van. Legyen szó cukrászdáról, pékségről, hús-hentesáru üzletről, ügyvédi irodáról, autószerelő vagy asztalos műhelyről, étteremről, vagy szálláshelyről. Ráadásul minél többfajta vezetékes Profi szolgáltatást rendelnek meg egyidejűleg a vállalkozások, annál nagyobb havidíj-kedvezményben részesülhetnek a szolgáltatások együttes fennállásának teljes időtartama alatt.