KKV Plusz

A szünetmentes és biztonságos munka záloga

2016-05-31 Szerző: kkv Rovat: IT, Kiemelt, Tesztek

Korábban bemutattuk már az APC by Schneider Electric egyik remek ár/érték arányú megoldását, amely olcsó, de mégis hatékony megoldást jelenthet egy kkv irodában, ha biztonságban szeretnénk tudni adatainkat az áramszünetek és hálózati problémák esetén.
Ahogy akkor is elmondtuk, attól, hogy nem egy nagyvállalatot, hanem egy kkv-t irányítunk, még nem feltétlenül érdemes a szünetmentes megoldásokon spórolni, hiszen egy pillanatnyi áramingadozás vagy áramkimaradás is igen komoly károkat képes okozni, nem csak adatvesztés tekintetében, de bizony hardveres problémákkal megtűzdelve is. Nem beszélve a rendelkezésre állási gondokról.
Éppen ezért most egy másik, hasonló megoldásra szeretnénk felhívni a figyelmet, szintén az APC by Schneider Electric kínálatából, amely már nagyobb vállalkozások esetében is megoldást nyújthat.

 

Új, hatékonyabb megoldás a kkv-knak

Ha a korábban tesztelt készüléket vesszük alapul, akkor az APC Smart-UPS SRT2200XLI szinte minden tekintetben többet nyújt. Beleértve a méretét és súlyát is, ami ugyan csak addig érdekes kritérium, amíg az ember beüzemeli, de kkv-k estében, akár ez is fontos szempont lehet. Megijedni persze nem kell tőle, a készülék ugyanis “torony” üzemmódhoz használható tartókkal érkezik, vagyis szépen elhelyezhető két bútordarab között is, de akár el is fektethetjük, rackbe szerelve.

apc-srt-2200xli3
Az SRT2200XLI szünetmentes áramforrás elsősorban a topológiájában tér el a korábban tesztelt Smart-UPS elődtől. Míg a korábbi BX650CI-GR egy belépőszintű SMART UPS, amely szintén ideális a kis- és közepes vállalatok számára, alapszintű szerverek és hálózati eszközök védelmére, addig az új SRT2200XLI ennél is sokoldalúbban alkalmazható, ráadásul külső akkumulátorral bővíthető termék (emellett plusz egy év garanciával rendelkezik elődjéhez képest).

APC-SRT2200XLI
A megnövelt hatékonyság és teljesítmény, a váltakoztatható kimenetek mellett a környezetkímélő üzemmód lehet jelenthet még vonzerőt, amely a megfelelő energiaellátási körülmények esetén a használaton kívüli elektromos alkatrészeket megkerüli, így a védelem feláldozása nélkül spórolhatunk. A többlet beruházásért tehát jóval többet kapunk cserébe:    nincs kapcsolási idő, így nagy érzékenységű eszközök (akár laboreszközök is) védelmére is használható, ráadásul bővíthető a futásidő is.

apc-srt-2200xli1
Szövegek és magyarázó ábrák megjeleníthetők a készülék saját, grafikus LCD kijelzőjén is, így a használat módját, a rendszerparamétereket és a riasztásokat egyaránt leolvashatjuk róla, de természetesen van mód soros- vagy USB-porton, illetve – opcionálisan – Ethernet-kapcsolaton keresztül is menedzselni a beállításokat a Powerchute Network Shutdown szoftverrel.

IMG_0781
Hasonlóan elődjéhez, ez a modell is képes hibaelemzésre, így időben figyelmeztet, ha bármilyen meghibásodás várható az akkumulátorokkal kapcsolatban. Probléma esetén egyébként a felhasználó is tudja cserélni az akkumulátort, ami jelentősen csökkentheti a szervizelés árát és idejét.
Érdekesség, hogy a készülék az akkumulátor tényleges hőmérséklete alapján – a töltőfeszültség szabályozásával -meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát.

Mindent egybevetve a SRT2200XLI tökéletes választás lehet egy közepes méretű vállalat esetén. Nem olcsó, de megtérülő, hosszú távú beruházás, ami megfontolandó, hiszen mégiscsak adataink biztonságáról van szó. Azok elvesztése pedig ennél jóval többe kerülhet…

Címkék ,