KKV Plusz

Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie

2016-06-30 Szerző: (x) Rovat: Ingatlan, Kiemelt, Tippek

Az elmúlt két évben növekedésnek indult a hazai építőipar, amit többek között az is bizonyít, hogy az ágazatban 2016 első negyedévében 20%-kal kevesebb cég szűnt meg itthon az előző negyedévhez képest. A CSOK megújult feltételei is kedvezően hatnak az építkezési kedvre, így egyre több vállalkozás munkájára lehet szükség az elkövetkezendő időszakban. Ilyenkor fokozottan fontos a megfelelő kockázattudatosság, hogy ne csak az ügyfelünk, de mi is biztonságban tudhassuk magunkat.

A fellendülésnek köszönhető új projektek növekvő árbevételt hoztak az ágazatnak, de nem szabad megfeledkezni az ezzel járó új kihívásokról sem. Az építőipari cégek vezetőinek a nagyobb kereslettel arányosan megnövekedett felelősséggel és kockázattal kell szembenézniük, amit a vonatkozó jogszabályi előírások is erősítenek.

epitoipar

Egy kivitelező vállát nagy teher nyomja: nemcsak profi munkát kell kiadnia a kezei közül, de neki kell gondoskodnia munkavállalói biztonságáról, emellett az ő felelőssége, hogy a munka eredménye mindenben megfeleljen az elvártaknak. Egy óvatlan mozdulat az építkezésen, vagy éppen egy váratlan eszközrongálódás, esetleg -lopás, és máris foghatja a fejét, ha nincs megfelelő biztosítási fedezete. Szerencsére létezik olyan biztosítási program, amely minderre megnyugtató megoldásokat kínál, ráadásul személyre szabottan választhatjuk ki, hogy mire van szükségünk.

Büntetőjogi és szabálysértési jogvédelem akár ingyen
A kifejezetten a magyarországi vállalkozások számára létrehozott Cégpaletta, azaz a Generali vállalkozói biztosítási programja például két vagy több biztosítás választása esetén személyre szabott kockázatokkal és kedvezményekkel áll a rendelkezésünkre. Ha a megfelelő konstrukciót választjuk, az építkezésen hagyott vagyontárgyainkat is megóvhatjuk tűz- és elemi károk, illetve betöréses lopás és rablás ellen.

Sajnos az olyan esetekkel is számolnunk kell, amikor a munkavállalónk okoz személyi sérülést vagy dologi kárt a vállalkozásnak vagy egy harmadik személynek. Leejtette az értékes fúrót, ami így használhatatlanná vált? A nem megfelelően végzett munka eredményeként újra kell burkolni a padlót, vagy éppen egy kolléga hetekre kiesik a munkából egy munkatárs okozta sérülés miatt? A most 10% kedvezménnyel köthető Generali Kollektív csoportos jogvédelmi és munkavállalói felelősségbiztosítás ezekben az esetekben is térít. Sőt, extra ajánlatuk keretében a büntetőjogi és szabálysértési jogvédelmet is ingyenesen biztosítják. Az említett, kifejezetten építőipari szolgáltató cégek számára kifejlesztett szolgáltatásokat azok vehetik igénybe, akik 2016. május 1. és 2016. december 31. között kötnek Vagyonőr vállalati vagyonbiztosítást vagy Generali Kollektív felelősségbiztosítást.

Címkék , ,

Best File & Document Management Plugin
WordPress Download Manager
Kiemelt anyagaink
 • Sikert hozott az internet a könyvkiadásban is – Dobos Tamás interjú
 • Rekordszámú nevezés érkezett az innovációs seregszemlére
 • Beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza
 • Együttműködik az Invitel Csoport és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet
 • Ismét InnoMax Díj: fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések
 • Fellendülés és növekvő kockázatok: az építőiparnak fel kell készülnie
 • A munkaidő felét már irodán kívül töltjük
 • Miért hoz üzleti előnyt az ingyenes wi-fi?
 • Hogyan írjunk meggyőzően egy klasszikus módszerrel?
 • A szünetmentes és biztonságos munka záloga
 • Készüljön a nyári sporteseményekre üzleti TV szolgáltatással
 • Egyedi megoldás a csökkenő fejlesztői kapacitásokra
 • Az Ön cége már megtalálható az interneten?
 • Érkezik az olcsó Photoshop alternatíva Windowsra is.
 • A láthatóság létkérdés a magyar kisvállalatok számára